Kebabczety z kurkami
Artykuł zewnętrzny
Składniki: 1/2 kg mielonej wołowiny, 25 dag kurek, cebula, 2 ząbki czosnku, czerstwa bułka, sól, pieprz, szczypta ostrej papryki, łyżeczka przyprawy do grilla, szkl. mleka, bułka tarta do obtoczenia.
Cebulę posiekać i podsmażyć na odrobinie oleju. Kurki oczyścić, obgotować w osolonej wodzie. Bułki namoczyć w mleku, odcisnąć. Dodać do mięsa wraz z jajkiem, cebulą, kurkami, przyprawami i posiekanym czosnkiem. Wyrobić, formować podłużne kebabeczty, obtoczyć w bułce tartej, nadziać na patyczki szaszłykowe. Ułożyć na tacce do grillowania i opiekać ok. 15-20 min.
Postanowiłam urozmaicić zwykłe kebabczety wzbogacając je o pyszne kurki oraz przyprawę do grilla. Wyszły fantastyczne!!