Puree selerowo-ziemniaczane

25 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Puree selerowo-ziemniaczane

Czas : 30 minut

Składniki :

¼ selera
4 średnie ziemniaki
1 jabłko
1 łyżka masła
¼ szklanki słodkiej śmietanki
1 łyżeczka soli
2 łyżki usiekanej natki pietruszki

Obrać i umyć ziemniaki, seler i jabłko. Zalać wodą , osolić . Ugotować do miękkości. Odcedzić . Zrobić puree z dodatkiem masła i śmietanki . Wymieszać z natką pietruszki .

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Żółte paznokcie
Dlatego ja zmywam lakier zaraz po imprezie czy innej okazji, nie trzymam długo na paznokciach.
Tanie gotowanie
Ja nie lubię odgrzewanego,zwłaszcza z mikrofali. Jest gumowate...
Srebrna torebka, jaki kolor butów?
Z nią zawsze jest problem, lepsze są jednak stonowane kolory...
najbardziej nietrafiony prezent
Dostałam raz taki na 18-tkę - krowę ze śmiesznym napisem, chyba miało być...