Zapiekanka mięsna na krakersach

25 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Zapiekanka mięsna na krakersach

Bardzo szybkie , łatwe danie. Można podawać jako danie obiadowe na ciepło lub jako zimna przystawkę .

Czas : 1 godzina

Składniki : 1 paczka krakersów ( ja biorę Lajkonika )( 18 dag )
½ kg mięsa mielonego
3 cebule
35 dag sera Chedar
20 dag podsmażonych pieczarek
sól
pieprz
oregano
tłuszcz do podsmażania

Cebule drobno usiekać i podsmażyć na złoto. Do cebuli dodać mięso i smażyć na rumiano. Doprawić solą , pieprzem , oregano . Foremkę do zapiekania ( prostokątną) wysmarować tłuszczem . Na dno położyć warstwę krakersów. Na to wyłożyć ½ mięsa , posypać 1/3 utartego sera .Przykryć następną warstwą krakersów. Jako środkową warstwę położyć pieczarki . Posypać 1/3 sera . Znów położyć resztę krakersów . Jako ostatnią warstwę położyć resztę mięsa i posypać ją serem . Wstawić do gorącego piekarnika ( 180 stopni )na środkową półkę i piec 20-30 minut uważając by ser się nie przypalił .

Można podawać na zimno lub podgrzewać gdy zostanie

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Odciski na palcach stóp
Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
Nocleg Rewa
Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...