Maślanka z owocami i pszenno-owsianymi dodatkami

2 sierpnia 2012, dodał: cooookie
Artykuł zewnętrzny

Aby cieszyć się zdrowiem , zachować ładną figurę i zyskać energię na cały dzień wystarczy codziennie rano przygotować  proste śniadanko .
Aby przygotowanie nie zajmowało nam codziennie zbyt dużo czasu , wcześniej proponuje przygotować suchą  mieszankę po którą później będziemy sięgać .
Płatki owsiane (500g) wymieszać z otrębami pszennymi (250g), oraz ostropestem plamistym (50g) – taką mieszankę zamknąć w pojemniczku – dzięki temu nie musimy co rano wyciągać 3 opakowań i odmierzać proporcji . Taka mieszanka doskonale usprawni prace przewodu pokarmowego.
Następnie w lodówce należy mieć 1 litr maślanki naturalnej– wystarczy nam na kilka śniadań . Maślanka jest najmniej kaloryczna .
Kolejnym składnikiem są owoce – dowolne , według upodobań , może byc pojedyńczy owoc ,może być mieszanka różnych owoców .
Jednak w moim przypadku najlepiej sprawdzają się banany i nektaryny – oto przepis z użyciem tych właśnie owoców :

1.Pokroić 1banana i 1nektarynę w kostkę.
2.Do miski z owocami wsypać ok.150g suchej mieszanki pszenno-owsianej.
3.Całość zalać 0k. 250 ml maślanki naturalnej.

Śniadanie łatwe w przygotowaniu i szybkie – niesamowicie zdrowe, lekkie, a zarazem sycące.
Bardzo polecam !