Fasolka szparagowa z piersią z kurczaka
Artykuł zewnętrzny
Dziś przepis na szybki i smaczny obiad.
Lista zakupów:
– 40dag zielonej fasolki szparagowej
-ok.60 dag masła
-4 kawałki sera camembert (ok. 1,5cm – jeden kawałek)
-jedna średnia pieczarka
-pierś z kurczaka (dwa duże plastry i dwa mniejsze)
-1 jajko
-bułka tarta
-przyprawy
DANIE DLA 2 OSÓB
Sposób przygotowania
-fasolkę umyj, odetnij końce fasolki i usuń włókna,
-wlej do garnka wodę (ok.2l) i doprowadź ją do wrzenia ( tym czasie zajmij się pieczarkami pkt 4)
-fasolkę wrzuć do wrzącej wody, i posól według uznania
-gotuj do czasu kiedy fasolka zmięknie ok. 10min
-pieczarkę pokrój w plastry i podsmaż na patelni
-mięso rozklep i przypraw (sól, pieprz, ostra papryka, suszona żurawina)
-połóż na mięso kawałek sera, pół łyżeczki masła i plaster pieczarki
-mięso zawijaj jak roladę, boki wsuń palcami do środka,
-tak przyrządzone roladki zamocz w roztrzepanym jajku a następnie obtocz w bułce tartej lub innej panierce
-smaż na głębokim, rozgrzanym oleju do zrumienienia,
-2 łyżki masła roztop na patelni, wsyp dwie łyżki bułki tartej i mieszaj.
-Odcedź fasolkę, posyp bułką, podawaj z przygotowaną piersią.
-Odcedź fasolkę, posyp bułką, podawaj z przygotowaną piersią.