Hiszpańskie oliwki

1 sierpnia 2012, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Spróbuj hiszpańskich oliwek!

Hiszpańskie oliwki zawsze warto mieć pod ręką. Dlaczego? Powodów jest wiele. Są źródłem witamin i minerałów, dzięki czemu stanowią podstawę zrównoważonej diety. Zawierają również potrzebne organizmowi tłuszcze jednonienasycone. Głównie są to kwasy oleinowe, które wpływają na obniżenie poziomu „złego cholesterolu”, podnosząc zarazem poziom „dobrego cholesterolu”. Hiszpańskie oliwki są różnorodne pod względem kolorów – występują w barwach od zielonego, poprzez odcień różu i fioletu, po czarny. Spotkać je można w różnych rodzajach: z pestką, drylowane oraz siekane. Dostępne są także oliwki nadziewane, np.: anchois, migdałami, czosnkiem, papryką, cytryną, czy serem. Hiszpańskie oliwki mają uniwersalny smak, który sprawia, że można je jeść solo lub jako jeden ze składników wielu potraw: przekąsek, sałatek, dań głównych. Hiszpańskie oliwki są uwielbiane na całym świecie.

Hiszpańskie oliwki są dostępne w sklepach w całej Polsce. Gwarantem najwyższej jakości jest logo Olives from Spain na opakowaniu. Cena: od 3 zł za mały słoiczek (130 g).

Więcej informacji na temat hiszpańskich oliwek znajdziesz na www.hiszpanskieoliwki.pl oraz na naszym profilu na Facebook’u www.facebook.com/HISZPANSKIEOLIWKI

A oto filmiki z kulinarnymi inspiracjami:

http://www.youtube.com/watch?v=Lskzv2ItO_8&feature=plcp

http://youtu.be/k4lvFluDoQ4

http://youtu.be/MSVVv0pjFmc

http://youtu.be/yVruUefyR0g

http://youtu.be/mjx_XIRO19I