Sałatka brzoskwiniowo-gruszkowa

16 lipca 2012, dodał: Joanna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

6 brzoskwiń

6 gruszek

3 łyżki soku z cytryny

3/4 szklanki cukru

2 szklanki wody

1/2 łyżeczki cynamonu

1/2 szklanki galaretki najlepiej porzeczkowej

6 liści włoskiej sałaty

Umyć i pokroić owoce, następnie skropić je sokiem z cytryny i schłodzić do lodówki na ok. 1 godzinę. W garnuszku rozpuścić cukier w wodzie i dodać galaretkę oraz cynamon. Zagotować, zmniejszyć ogień i powoli odparować do 1/3 objętości. Ostudzić.Ułożyć na talerzyku liście sałaty, dodać owoce i polać powstałym sosem.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.