Ryż, który się nie klei: Gold Parboiled marki Halina

11 lipca 2012, dodał: KMC PR
Artykuł zewnętrzny

Nikt nie lubi, gdy ryż rozgotowuje się, skleja czy przywiera do garnka. Ryż Gold Parboiled marki Halina po ugotowaniu zawsze pozostaje sypki i puszysty, a ponadto zachowuje cenne wartości odżywcze.

Ryż Gold Parboiled marki Halina to ryż preparowany termicznie, który charakteryzuje się delikatnym, złocistym kolorem. Po ugotowaniu jest lekki, puszysty, twardszy od ryżu białego i nigdy się nie skleja. Ryż Gold Parboiled zachowuje sypkość nawet po kilkudniowym przechowywaniu w lodówce. Można go zamrozić, a nawet odgrzewać w mikrofalówce.

Proces produkcji Ryżu Parboiled polega na poddaniu nieobłuszczonego ziarna ryżu działaniu pary wodnej, która w towarzystwie wysokiego ciśnienia powoduje, że ziarna nabierają koloru łuski. Po oszlifowaniu otrzymywany jest ryż o charakterystycznym dla tego gatunku złotym kolorze. Ryż Parboiled charakteryzuje się tym, że jest to produkt z natury bezglutenowy, bez zawartości sodu oraz niskotłuszczowy, przez co znajduje uznanie w szerokim gronie osób będących na diecie.

Sypki Ryż Gold Parboiled marki Halina idealnie sprawdza się jako danie główne, dodatek do zup, sałatek, baza do przystawek i owocowych deserów. Znajduje zastosowanie w pieczeniach, gotowanych i smażonych potrawach mięsnych, warzywnych i rybnych. Do jego przygotowania wystarczy 18 minut. Produkt jest dostępny w praktycznych torebkach po 100g.