Marynowany „ni to żółty – ni to topiony (ser)”

24 stycznia 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Przy okazji robienia domowego sera do zapiekanek jego część postanowiłam zamarynować w aromatyzowanym oleju .

Czas : 10 minut + tydzień w marynacie

Składniki :

1 szklanka pokrojonego w drobną – foremną kostkę sera ,, ni to żółty –ni topiony „

1 szklanka oleju słonecznikowego

1 duży ząbek czosnku

1 mała papryczka chilli suszona

1 łyżka pokrojonej w paseczki świeżej czerwonej papryki

1 łyżka pokrojonej w paseczki świeżej żółtej papryki

½ łyżeczki grubo mielonego czarnego pieprzu

Wymieszać ser z przyprawami .Ułożyć w pojemniku i zalać olejem . Trzymać w lodówce przez ok. tydzień. Potem można używać do koreczków , farszu lub zapiekanek.

file1264369842



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...