Sałatka z pieczarek

22 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    2,5 kg pieczarek – mogą być duże
    0,5 kg cebuli
    2 łyżki soli
    1 koncentrat pomidorowy
    zalewa:
    0,5 szkl oleju
    0,5 szkl cukru
    0,5 szkl octu
    sól wedle uznania (1 łyżka)

      bardzo smaczna i szybka w wykonaniu…

      Pieczarki  pokroić w plasterki a cebulę w kostkę. Pieczarki wrzucić na kilka minut do gotującej wody z dodatkiem kwasku lub soku z cytryny, odsączyć, posolić 2 łyżki soli i dodać pokrojoną w kostkę cebulę i odstawić na 2 godziny. Następnie odlać powstałą wodę. Do pieczarek dodać koncentrat pomidorowy, olej, cukier i ocet ( sól wedle uznania). Wymieszać, nakładać do słoików i pasteryzować 10 minut. Pycha !!!

      file1264177574



      Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

      Dodaj komentarz