Łódeczki paprykowe

20 stycznia 2010, dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

smaczna przystawka, na co dzień i na party…

składniki:

  • 1 strąk papryki czerwonej
  • 1 strąk papryki żółtej
  • 3 ogórki kiszone
  • 1-2 ząbki kiszonego czosnku
  • 1/2 małej cebulki
  • 10 dkg białego twarogu
  • 2-4 łyżki gęstego majonezu
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • do smaku: sól i pieprz mielony
  • kilka gałązek koperku i natki pietruszki do przybrania.

sposób przygotowania:
Papryki umyć, przekroić na ćwiartki lub ósemki, jeśli duże strąki. Po jednym kawałku papryk pokroić u drobną kostkę. Cebulkę i czosnek posiekać. Ogórki pokroić w kostkę i razem z pokrojoną papryką przełożyć na talerz wyłożony podwójnym ręcznikiem papierowym – nadmiar płynu obcieknie i nie będzie niepotrzebnie rozrzedzał nam farszu. Twaróg rozdrobnić widelcem, dodać osączone ogórki z papryką, cebulkę, czosnek, koperek i majonez, doprawić solą i pieprzem. Masą napełnić paprykowe łódeczki. Ułozyć je na talerzu lub tacy, ozdobić gałązkami zieleniny. Można je jeść po prostu biorąc rękami i chrupać ze smakiem.

file1263988448



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz