Zupa krem z ryby
Artykuł zewnętrzny
Zupa krem z ryby
Czas : 1 godzina
Składniki :1/2 kg filetów rybnych
1 marchewka
½ pietruszki
1/16 selera
¼ pory
1 cebula
2 liście laurowe
4 ziela angielskie
3 kostki bulionu rybnego Knorra
½ szklanki słodkiej śmietanki
1 żółtko
pieprz biały mielony
2 łyżki usiekanej natki pietruszki
sól
1 ½ litra wody
Filety rybne , obrane warzywa , kostki bulionowe , ziele angielskie, liście laurowe zalać wodą i gotować ok. 40 minut . Wyjąć warzywa i przyprawy . Zmiksować zupę . Doprawić śmietanką z żółtkiem , pieprzem. Podawać posypaną natką pietruszki .
Do zupy podać osobno groszek ptysiowy .
nadesłane: Babciagramolka