Zdrowy deser z truskawkami z kaszą jaglaną

20 czerwca 2012, dodał: aggggga
Artykuł zewnętrzny

Odmierzamy szklankę kaszy jaglanej i wsypujemy do garnka- dolewamy 2 razy tyle wody i gotujemy przez ok 15 minut na małym ogniu często mieszając. W trakcie gotowania dodajemy miodu i rodzynek według uznania. Im słodsze lubimy tym więcej dodajemy miodu. Gdy cała woda zostanie wchłonięta przez kasze przekładamy ją do małych pojemniczków, miseczek lub filiżanek. Kiedy kasza wystygnie staje się zwarta i łatwo jest ją wyciągnąć na talerzyk. Dookoła rozkładamy truskawki lekko posłodzone i rozgniecione widelcem. Wszystko polewamy leciutko sosem toffi lub takim, który lubimy. Smacznego. Jaglane „babeczki” nadają się zarówno na śniadanie, kolacje czy deser.

file1340220697



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...