Puree ziemniaczano-cebulowo-brzoskwiniowe zapiekane z serem

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Puree ziemniaczano-cebulowo-brzoskwiniowe zapiekane z serem

Czas : 1 godzina

Składniki :

4 średnie ziemniaki
1 cebula
1 połówka brzoskwini z syropu + 4 połówki do podawania
sól
pieprz mielony ( kolorowy )
½ łyżki masła
słodka śmietanka
2 łyżki utartego sera Chedar

Ugotować ziemniaki razem z cebulą w osolonej wodzie. Odcedzić . Dodać masło , śmietankę , ser . Zrobić puree . Gdy ser już się rozpuści dodać bardzo drobno pokrojoną połówkę brzoskwini .Wymieszać . 4 połówki brzoskwini napełnić puree ziemniaczanym ( lekko ściąć spód by się nie wywracały ), posypać z wierzchu mielonym kolorowym pieprzem .Wstawić do piekarnika na 20 minut. Podawać ze schabem duszonym z cebulą i brzoskwiniami.

 

nadesłane: Babciagramolka