Puree ziemniaczano-cebulowo-brzoskwiniowe zapiekane z serem

24 sierpnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Puree ziemniaczano-cebulowo-brzoskwiniowe zapiekane z serem

Czas : 1 godzina

Składniki :

4 średnie ziemniaki
1 cebula
1 połówka brzoskwini z syropu + 4 połówki do podawania
sól
pieprz mielony ( kolorowy )
½ łyżki masła
słodka śmietanka
2 łyżki utartego sera Chedar

Ugotować ziemniaki razem z cebulą w osolonej wodzie. Odcedzić . Dodać masło , śmietankę , ser . Zrobić puree . Gdy ser już się rozpuści dodać bardzo drobno pokrojoną połówkę brzoskwini .Wymieszać . 4 połówki brzoskwini napełnić puree ziemniaczanym ( lekko ściąć spód by się nie wywracały ), posypać z wierzchu mielonym kolorowym pieprzem .Wstawić do piekarnika na 20 minut. Podawać ze schabem duszonym z cebulą i brzoskwiniami.

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....