Przekąska z grilla dla biało-czerwonych

11 czerwca 2012, dodał: Mysiunia
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

100 gram koziego twarogu na grilla
1 duży pomidor
1 bułka hot-dogówka
koperek do dekoracji
sałata
masło
sól
pieprz

Przygotowanie:

To grillowanie danie jest nadzwyczaj proste i szybkie w  przygotowaniu! Bułkę do hot-dogów (lub bagietkę), kroimy po skosie na nieduże kanapeczki, smarujemy je masłem i posypujemy solą oraz świeżo zmienionym pieprzem kolorowym. Pomidora (razem ze skórką), kroimy w  centymetrowe plastry, przygotowujemy pozostałe składniki. Na ruszcie układamy plasterki pomidora, mini – kromeczki oraz twarogowy ser kozi (ja miałam pakowany w takie małe krążki, także nie musiałam go kroić). Kiedy bułeczki ładnie się zrumienią z obu stron układamy na nich po niedużym listku sałaty, następnie układamy po plasterku ugrillowanego pomidora. Obok kładziemy przypieczony ser kozi – piękne barwy narodowe : ) Całość dekorujemy gałązką koperku.

file1339428799