Makarony Czanieckie – opinia blogerki

3 czerwca 2012, dodał: doowa
Artykuł zewnętrzny

Dzięki współpracy z portalem Uroda i Zdrowie testowałam Makarony Czanieckie .

W paczce otrzymałam trzy makarony i były to:
Makaron łazanki
Gniazdko 1  oraz
Makaron swojski literki

Makarony Czanieckie są mi dobrze znane, więc wiem że są dobre jakościowo,  z prawdziwych jajek, a nie z żadnego proszku.
Gotują się szybko bo około 9 minut nawet łazanki były cudownie al’dente.
Do produkcji makaronu używa się kaszy pszennej makaronowej, semoliny i jaj.
Czanieckie Makarony  produkują również bez jajeczny makaron a’la italiana, w którego skład wchodzi 100% semoliny, oraz makarony kolorowe z dodatkiem szpinaku oraz pomidora.
O firmie możecie sobie obejrzeć film :
Czanieckie Makarony
Z makaronów które dostałam do testowania wyczarowałam trzy potrawy co nie znaczy że nie będę go dalej używać.
Gościł do tej pory i będzie dalej gościć na mym stole bo jakość makaronów Czanieckich jest znakomita.
Pierwszą potrawą jest :

Makaron z sosem orzechowym
Makaron Gniazdko 1 który użyłam do potrawy jest jednym z moich ulubionych.
Druga potrawą jest sałatka makaronowa:

Makaronowe literki w kolorowej sałatce
Zaskoczeniem były dla mnie te małe makaronowe literki bo do tej pory kupowałam tylko z takich maleństw gwiazdeczki.
Sałatka wyszła pysznie i kolorowo.
I teraz czas na trzecią potrawę czyli znowu sałatka ale może być daniem obiadowym na ciepło jak i daniem kolacyjnym na zimno.

Sałatka makaronowa ze szpinakiem i kabanosami
Sałatka jest bardzo sycąca i wiosenna zarazem.
Makaron łazanki gotuje się szybko i nie skleja się choć ja zapobiegawczo dodałam olej do gotowania.
Makaronów Czanieckich jest spory wybór więc każdy znajdzie coś dla siebie: do sałatek ,do rosołu, do dań głównych makaronowych, do zup.
Dań z makaronu u mnie nie zabraknie i będę się z Wami dzieliła swoimi pomysłami.
Polecam Makarony Czanieckie i Wam.
Smacznego.

Testowała:

Dorota – Gotuję, piekę, eksperymenty to moja specjalność,fotografuję i kocham podróże. Nick – doowa
Prowadzi bloga: http://doowa.blogspot.com/