Purre z burakiem

17 stycznia 2010, dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 50 dkg ziemniaków
  • 1 niezbyt duży burak ćwikłowy
  • 2-3 łyżeczki tartego chrzanu (może być ze słoiczka)
  • 1 łyżka masła
  • 1/3-1/2 szkl. mleka
  • do smaku: sól

Sposób przygotowania:
Buraka wyszorować, ugotować do miękkości, obrać ze skórki, zetrzeć na tarce jarzynowej, dolać mleko i zmiksować Ziemniaki obrać, ugotować do miękkości. Gorące utłuc z dodatkiem masła i ciepłego mleka, dodać buraka i chrzan, doprawić do smaku solą. Podawać do mięs, zwłaszcza do wołowiny. Można też buraka i ziemniaki upiec razem albo ugotować w łupinkach na parze.

file1263723245



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz