Spaghetti z zielonymi szparagami

17 maja 2012, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

czas przygotowania: 45 minut
ilość porcji: 5-6

Składniki:
0,5 kg nitek spaghetti
2 średnie szalotki
1 kostka do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr
30 g sera żółtego, najlepiej ostrego
0,5 kg zielonych szparagów (mogą być świeże lub mrożone)
duża łyżka posiekanej natki pietruszki
Sos pomidorowy Knorr
łyżeczka soli
3 łyżki oliwy z oliwek
czarny pieprz, najlepiej świeżo zmielony

Przygotowanie:
Przyrządź sos pomidorowy Knorr zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Ugotuj szparagi (włóż pęczek do gotującej się, osolonej wody i gotuj ok. 7 minut, a po wyjęciu szparagi pokrój).
Ugotuj spaghetti al dente w wodzie z Kostką do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr.
Szalotki posiekaj i wsyp na patelnię z rozgrzaną oliwą. Następnie dosyp szparagi. Wszystko zalej przyrządzonym sosem pomidorowym i posyp natką pietruszki. Zamieszaj i duś 10 minut.
Odcedź makaron i polej go sosem. Zamieszaj, ale bardzo delikatnie. Przed podaniem posyp startym serem.
źródło: przepisy.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz