Tatar ze śledziem i papryką

19 kwietnia 2012, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Tatar ze śledziem

filety śledziowe 2 szt

czerwona papryka 1/2 szt

cebula mała 1 szt

ogórki konserwowe 3 szt

kapary kilka szt

cytryna

oliwa z oliwek

koper do przybrania

Filety wymoczyć przez godzinę. Odsączyć.
Skropić oliwą z oliwek i sokiem z cytryny,  ostawić na kilka godzin. Osączyć  posiekać w  kostkę. Paprykę pokroić w drobną kostkę.
Cebulę i ogórki obrać, pokroić w drobną kostkę.
Śledzie wymieszać z  papryką ogórkami i cebulą. Skropić jeszcze raz oliwą  i sokiem z cytryny.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać.
Z masy warzywno-śledziowej, uformować  porcje lub wcześniej włożyć do małych pojemniczków i przed podaniem wyłożyć na talerz.
Udekorować  kaparami i gałązkami kopru.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺
Gorące smaki lata - konkurs z marką…
U mnie są tylko stalowe garnki, a patelni nie używam wcale...