Delicjusz śmietanowy z owocami

11 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    2 galaretki (truskawkowa i owoce tropikalne)
    pół kg ładnych truskawek
    kilka ładnych czereśni z ogonkami
    śmietana śnieżka
    1 szklanka mleka
    duża paczka delicji

      Wcześniej przygotować sobie:

      Galaretkę rozpuścić w 1 i 1/2 szkl wody.

      W małe pojemniczki – 4 sztuki (ja miałam po danonkach) włożyć po jednej truskawce i zalać wystudzoną galaretką. Oraz jeden większy pojemnik np po maśle roślinnym – ułożyć truskawki i zalać galaretką. Jak zastygnie możemy przystąpić do przygotowywania ciasta.

      Rozpuścić następną galaretkę w niecałej szklance wody. Wystudzić.

      W tortownicy ułożyć delicje, położyć kilka połówek truskawek i na środek galaretkę z orągłego pojemnika. Ubić śnieżkę, na koniec ubijania dodać tężejącą galaretkę i dalej ubijać, dobrze wymieszać i włożyć do tortownicy. Galaretki z małych pojemniczków włożyć w śmietanę z czterech stron. Udekorować truskawkami i czereśniami.

      file1263240513