Roladki drobiowe nadziewane farszem

9 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 4 piersi drobiowe (pojedyncze)
  • mięso mielone (10 dkg )
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • 2 pieczarki
  • 1/3 pora
  • 1/2 papryki czerwonej
  • ser żółty do smaku
  • 2 łyżki śmietany
  • sol
  • pieprz
  • ciut czosnku w proszku
  • mąka do panierki

Piersi obmyć przekroić na połowę.
Każdy kawałek obijamy jak na kotlety, doprawiamy solą i pieprzem.
Na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu widelcem rozgniatać mięso by się rozdzieliło w małe kawałki dodać drobno pokrojone pieczarki (drobna kostka),cebulę, pora i paprykę.
Dusić chwilkę, pod koniec dodać śmietanę zetrzeć trochę sera na dużych oczkach i wbić jajko, wymieszać. Doprawić
Nakładać farsz na mięso.
Skleić w rękach obtoczyć w mące potem w jajku i bułce i znowu w jajku i bułce tartej.
Smażyć na oleju na zloty kolor.
SMACZNEGO

file1263051052



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Żubrówka czy Luksusowa na imprezę?…
Ja nie piję wódki, więc się nie wypowiem która lepsza. Ja na imprezę...
Jaki utrwalacz do pazknoci ???
Utwardzacz może być stosowany jako baza pod kolorowy lakier lub samodzielnie, jako preparat odżywczy....
Niechęć do macierzyństwa
W takim uproszczonym schemacie myślenia nie mieszczą się inne powody, z jakich ktoś...
pasemka na czarne włosy
Pasemka na czarnych włosach mogą być subtelne i naturalne, na przykład w kolorze średniego...