Roladki drobiowe nadziewane farszem

9 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 4 piersi drobiowe (pojedyncze)
  • mięso mielone (10 dkg )
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • 2 pieczarki
  • 1/3 pora
  • 1/2 papryki czerwonej
  • ser żółty do smaku
  • 2 łyżki śmietany
  • sol
  • pieprz
  • ciut czosnku w proszku
  • mąka do panierki

Piersi obmyć przekroić na połowę.
Każdy kawałek obijamy jak na kotlety, doprawiamy solą i pieprzem.
Na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu widelcem rozgniatać mięso by się rozdzieliło w małe kawałki dodać drobno pokrojone pieczarki (drobna kostka),cebulę, pora i paprykę.
Dusić chwilkę, pod koniec dodać śmietanę zetrzeć trochę sera na dużych oczkach i wbić jajko, wymieszać. Doprawić
Nakładać farsz na mięso.
Skleić w rękach obtoczyć w mące potem w jajku i bułce i znowu w jajku i bułce tartej.
Smażyć na oleju na zloty kolor.
SMACZNEGO

file1263051052



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...