Knedel gryczano-serowy do mięs

30 grudnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Delikatny knedel- doskonale komponuje się ze smakiem sosów mięsnych , grzybowych czy np. koperkowych .

Czas : 1 godzina

Składniki :

¾ szklanki ugotowanej kaszy gryczanej ( tej nie prażonej )

½ szklanki półtłustego białego sera

1 jajko

1 cebula mała

1 łyżka masła

sól

pieprz mielony

2 łyżki pokrojonej natki pietruszki

4 łyżki mąki ( zależy od wilgotności sera )

Usmażyć na złoto maśle drobno pokrojoną cebulkę .Wymieszać kaszę , ser , jajko , cebulkę .Dodać mąkę by masa była zwarta . Dodać pietruszkę . Doprawić solą i pieprzem .Zawinąć w natłuszczoną masłem gazę i gotować w osolonym wrzątku przez 30 minut .Wyjąć odwinąć . Poczekać przestygnie . Kroić w plastry jak będzie zimne . Przed podaniem podgrzać na parze albo obsmażyć na rumiano na odrobinie masła ( oleju ) i podawać z sosami , mięsem pieczonym w sosie i surówką .

file1262199813



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...