Marynowana karkówka z grilla

14 lutego 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 6 kotletów z karkówki, 100ml czerwonego wytrawnego wina, cebula, 4 łyżki oliwy, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, 3 łyżeczki ziół prowansalskich, łyżeczka ostrej papryki.

Kotlety lekko rozbić. Wszystkie składniki marynaty zmieszać, dodać posiekany czosnek oraz cebulę. Kotlety zalać marynatą i odstawić na 2 godz. do lodówki. Na grillu pieczemy je ok. 30 min. W połowie pieczenia obrócić mięso na drugą stronę i ponownie posmarować marynatą.

file1329240174



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.