Jabłko gotowane na parze nadziewane ryżem :

25 grudnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny


Można traktować jako dietetyczne danie , przekąskę lub deser . Doskonałe przy diecie .

Czas :30 minut

Składniki :

1 duże jabłko

3 łyżeczki ugotowanego ryżu

3 łyżeczki musu brzoskwiniowo- jabłkowego ( lub innego ) + 2 łyżeczki do dekoracji

cukier do smaku

Z jabłka ściąć wierzch i wydrążyć . Wymieszać ryż z musem – dosłodzić jeśli trzeba do smaku . Ułożyć w parowarze i gotować 15-20 minut od chwili gdy woda zacznie wrzeć .

Podawać na ciepło lub zimno polane z wierzchu resztą musu

Jeśli nie musi być na dietę można podać dodatkowo bitą śmietanę , rodzynki , kawałeczki czekolady – co kto lubi )

file1261734978



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.