Kokosowe krewetki

31 stycznia 2012, dodał: Domi z kuchni
Artykuł zewnętrzny

składniki:

kilkanaście krewetek królewskich z ogonkami
pół szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych
pół szklanki wiórków kokosowych
jajko
mały rondelek z olejem roślinnym
limonka do podania

Krewetki opłukać i dobrze osuszyć. W misce wymieszać płatki z wiórkami, w drugiej misce roztrzepać jajko. Każdą krewetkę łapać za ogonek, moczyć w jajku i panierować, czynność można powtórzyć. Krewetki układać na drewnianej desce lub tacy.

W rondelku rozgrzać olej, wkładać po kilka krewetek i smażyć około 1 minutę. Kiedy będą usmażone wyjmować je łyżką cedzakową na ręcznik kuchenny.

Przepis zgłaszam do konkursu na „Przepis na danie poprawiające humor”.

file1328027545



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Podłoga w łazience
Jeśli chcemy mieć łazienkę utrzymaną w stylu naturalnym, wybieramy podłogę drewnianą. Deski podłogowe...
Wywoływanie zdjęć
Ja wywołuje zdjęcia w Rossmannie , a później lądują w albumie albo...
Masaż ultradźwiękowy
Masażer ultradźwiękowy może być skutecznym narzędziem w walce z różnymi problemami skórnymi, takimi...
Wąskie biodra a styl ubierania się…
Zamaskowanie wąskich bioder za pomocą spodni wcale nie jest trudne! Wystarczy wybrać szerokie jeansy...