Pikle z cytryn

31 stycznia 2012, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 2 cytryny
  • łyżka nasion gorczycy i kozieradki
  • 2 papryczki chili
  • kłącze imbiru małe
  • kmin mielony, kardamon, sól

Cytryny sparzyć wrzątkiem, nie obierać ze skóry, przekroić na pół, wyciąć biały „głąb” i pokroić na ćwiartki.Do cytryn dodać posiekane chili bez nasionek, obrany i starty imbir.

Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, wsypać ziarna gorczycy, kozieradki, podsmażyć (nasiona będą uwalniać aromat). Dodać cytryny i dusić na małym ogniu około 10 minut, dodać resztę przypraw. Włożyć do słoika z sosem z patelni, najlepsze po 3 dniach. Doskonałe do potraw mięsnych.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

wakacyjne kolory paznokci
Neonowe kolory – odważne i energetyzujące. Neonowe kolory to prawdziwy hit lata 2024. Żywe...
Koncerty
Ja byłam ostatnio na dni Tyczyna gdzie był koncert zespołu IRA. Wspaniały, niezapomniany koncert!!!
pokój dziecięcy
Ozdoby na ścianę do pokoju dziecka to doskonały sposób na nadanie pomieszczeniu charakteru...
Jaka fryzura do okrągłej twarzy?
Dla twarzy okrągłej idealnym rozwiązaniem jest long bob, zwany również lobem. To dłuższa wersja...