Pikle z cytryn

31 stycznia 2012,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 2 cytryny
  • łyżka nasion gorczycy i kozieradki
  • 2 papryczki chili
  • kłącze imbiru małe
  • kmin mielony, kardamon, sól

Cytryny sparzyć wrzątkiem, nie obierać ze skóry, przekroić na pół, wyciąć biały „głąb” i pokroić na ćwiartki.Do cytryn dodać posiekane chili bez nasionek, obrany i starty imbir.

Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, wsypać ziarna gorczycy, kozieradki, podsmażyć (nasiona będą uwalniać aromat). Dodać cytryny i dusić na małym ogniu około 10 minut, dodać resztę przypraw. Włożyć do słoika z sosem z patelni, najlepsze po 3 dniach. Doskonałe do potraw mięsnych.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...