Grillowane kotlety z cebulką i brukselką

27 stycznia 2012, dodał: Aneta Klimecka
Artykuł zewnętrzny
składniki:

300 g mielonego mięsa
2 cebule
4 łyżki musztardy
2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego
jajko
5 łyżek tartej bułki
2 łyżeczki suszonej natki pietruszki
200 g brukselki
sól, pieprz
olej
przygotowanie:
mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy musztardę, posiekaną 1 cebulę, przyprawę do mielonego, bułkę tartą oraz sól i pieprz i natkę suszoną. Dokładnie wyrabiamy masę. Na patelnię grillową wlewamy olej, gdy będzie już rozgrzany układamy wcześniej uformowane kotleciki i smażymy aż będą z obu stron ładnie złoto-brązowe. Pod sam koniec dodajemy plastry cebuli.
W tym czasie gotujemy umytą brukselkę, z której wycięliśmy wcześniej twarde końcówki.
Kotleciki podajemy z cebulką i kawałkami ugotowanej brukselki.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Mieszkanie w bloku czy domek?
Jeżeli pracuje się w centrum, zamieszkanie w bloku to najczęstszy wybór. Jeśli szuka...
Jaki kolor auta dla kobiety?
Jeśli zaś chodzi o kolor samochodu dla kobiety, wielką popularnością cieszą się cieplejsze barwy:...
Bardzo się pocę - macie sprawdzone …
Wśród nich wymienić można: odpowiednią higienę, stosowanie antyperspirantów i blokerów, laseroterapię, iniekcje z toksyny...
A jakie wam się podobają sukienki n…
Kluczem do udanej stylizacji zimą jest warstwowanie. Wybierz gładką sukienkę o prostym kroju...