Jajka na twardo w sosie koperkowym

21 sierpnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Czas : 20 minut

2 łyżki masła
3 łyżki pokrojonego kopru
2 płaskie łyżki mąki
1 szklanka słodkiej śmietanki
sól
sok z cytryny
cukier
2 jajka

Rozpuścić masło w garnuszku , wsypać koper – chwilę smażyć mieszając . Dodać mąkę . Zamieszać. Rozprowadzić śmietanką . Ogrzewać aż sos zgęstnieje. Doprawić solą , cukrem i sokiem z cytryny do smaku.
Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek .Gorące podawać z sosem , ziemniakami puree i surówką .

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...