Tatar z wędzonego śledzia

17 stycznia 2012,
dodał: GastroMonia
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
  • 4 filety z wędzonego śledzia
  • 1 cebula
  • 1 ogórek sałatkowy
  • 1/2 pęczka koperku
  • 150 g kwaśnej śmietany
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 50 ml białego wina
  • 5 listków lub 3 łyżki czubate żelatyny
Przygotowanie:
Ryby obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę oraz ogórka obieramy i kroimy również w kostkę. Koperek siekamy. Wszystko razem mieszamy. Kwaśną śmietanę należy utrzeć z sokiem z cytryny na gładką masę, doprawiamy solą i pieprzem. Podgrzewamy białe wino, rozpuszczamy w nim całkowicie żelatynę. Dodajemy do kwaśnej śmietany. Tak przygotowany krem śmietankowy dodajemy do ryb i warzyw. Wszystko razem dobrze mieszamy. Całość przekładamy do salaterek i wkładamy do lodówki do momentu stężenia. Smakuje pysznie z pieczywem.

file1326796733



FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.