Zaobrączkowane jajka:)

10 stycznia 2012, dodał: ben-ka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

papryka czerwona – 1 szt.

jajka – 4 szt.

oliwa – 2 łyżki

sól i pieprz – do smaku.

warzywa do dekoracji – wg,uznania.

Wykonanie:

Paprykę umyć, ściąć wierzch, usunąć ze środka nasiona i pokroić w  4 krążki powyżej 1 cm.

Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć paprykę i obsmażyć krążki z obu stron. W każde kółko wbić po jednym jajku, posolić i posypać świeżo mielonym pieprzem.

Patelnię przykryć pokrywą do momentu ścięcia się jajek.

Smacznego!

file1326230613



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Alergik w przedszkolu
Rodzice wiedząc, że ich dziecko jest alergikiem powinni stworzyć wraz z lekarzem specjalistą listę...
On nie odpisuje
Pierwszą podstawową zasadą jest zachowanie spokoju i powstrzymanie się przed nagłymi ruchami. Pamiętaj,...
Kostium na plażę - jedno- czy dwucz…
Do tej pory chodziłam w dwuczęściowym ale w tym roku kupiłam sobie jednoczęściowy...
Pomiar ciśnienia
Ranking 2024 wskazuje, że najdokładniejsze są ciśnieniomierze manualne, czyli używane razem ze stetoskopem.