Ślimaczki makaronowe nadziewane
ślimaczki makaronowe nadziewane
Czas :30 minut
Składniki :
8 dużych muszli makaronowych ( conchigliette )
1 mała cebula
szczypiorek
ząbek czosnku
8 łyżeczek białego sera
2 sardynki w oleju
1 łyżka kwaśnej śmietany
pieprz mielony
2 łyżki oleju
sól
sałata ( 3-4 liście )
kawałek czerwonej papryki lub pomidora
Ugotować makaron w osolonej wodzie z dodatkiem oleju al dente .Wyjąć z wody łyżką cedzakową , rozłożyć na talerzu tak by się nie stykały ze sobą i ostudzić. Utrzeć ser ze śmietaną , pokrojoną drobno cebulką ( ½ ), szczypiorkiem , roztartym ząbkiem czosnku . Doprawić solą i pieprzem . Nadziać 4 muszle . Sardynki rozetrzeć , wymieszać z drobno pokrojoną ½ cebuli .Doprawić pieprzem. Nadziać 4 muszle. Ułożyć muszle na listkach sałaty .
Oczywiście muszelki można nadziać różnymi sałatkami i podawać zamiast kanapek.
nadesłane: Babciagramolka