Ślimaczki makaronowe nadziewane

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

ślimaczki makaronowe nadziewane


Czas :30 minut

Składniki :

8 dużych muszli makaronowych ( conchigliette )
1 mała cebula
szczypiorek
ząbek czosnku
8 łyżeczek białego sera
2 sardynki w oleju
1 łyżka kwaśnej śmietany
pieprz mielony
2 łyżki oleju
sól
sałata ( 3-4 liście )
kawałek czerwonej papryki lub pomidora

Ugotować makaron w osolonej wodzie z dodatkiem oleju al dente .Wyjąć z wody łyżką cedzakową , rozłożyć na talerzu tak by się nie stykały ze sobą i ostudzić. Utrzeć ser ze śmietaną , pokrojoną drobno cebulką ( ½ ), szczypiorkiem , roztartym ząbkiem czosnku . Doprawić solą i pieprzem . Nadziać 4 muszle . Sardynki rozetrzeć , wymieszać z drobno pokrojoną ½ cebuli .Doprawić pieprzem. Nadziać 4 muszle. Ułożyć muszle na listkach sałaty .

Oczywiście muszelki można nadziać różnymi sałatkami i podawać zamiast kanapek.

 

nadesłane: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz