W związku z trwającym na portalu Tygodniem Węgierskim prezentujemy praktyczną książkę kucharską wszystkim miłośnikom kuchni węgierskiej pt: „Na węgierskim stole. Pysznie i domowo” – K. Molnár, T. Olszański
Wydawnictwo Studio EMKA w ramach akcji Jesienne Czytanie z Wydawnictwem poleca książkę:
Rekomendacje:
Jeśli ktoś polubił potrawy węgierskiej kuchni, ale sam nigdy nie próbował ich przygotować, dzięki tej książce dojdzie do wniosku, że urzekają nie tylko wspaniałym smakiem, ale i prostotą wykonania. /Polityka/
Wystarczy dodać do potrawy papryki, żeby ją uczynić węgierską? Nic bardziej błędnego. Autorzy tłumaczą, jak odróżnić gulasz od pörköltu i paprykarza, jak się powinno przygotowywać zupę rybacką i słynny tort Dobosza. Pięknie ilustrowana i smakowicie napisana książka prowadzi znawców, jak i zupełnych nowicjuszy, przez tę najprawdziwszą kuchnię węgierską – domową. Zawiera też mały przewodnik po winach i tamtejszej gastronomii. Po takiej lekturze pozostaje już tylko stanąć przy kuchni i dołączyć do miłośników węgierskich specjałów. /Przegląd/
Autorami tej bogato ilustrowanej książki kucharskiej są: rodowita Węgierka Klára Molnár oraz dziennikarz i hungarysta Tadeusz Olszański. Książka z pewnością przyda się każdemu, kto lubi węgierską kuchnię i jej ostro przyprawione potrawy, o zdecydowanym, wyrazistym smaku. /Tina/
… Z pięknie wydanej przez Studio Emka książki – albumu „Na węgierskim stole” Kláry Molnár i Tadeusza Olszańskiego wybrałam na początek zupę pasterską. Zupa nad zupami! Kuchnię węgierską doskonale pamiętam z węgierskich kontraktów, najbardziej zaskoczyła mnie jej jakość w skromniejszych restauracjach. Pozazdrościć. /Trybuna/
Za zgodą Wydawnictwa: http://www.studioemka.com.pl/index.php?page=p&id=68
Już jutro 16 listopada spotkanie z Klarą Molnar, Prezes Wydawnictwa, rodowitą Węgierką, która promuje kulturę i kuchnię węgierską w Polsce. Pani Klara Molnar wydaje książki z przepisami na najlepsze węgierskie potrawy. Spotkanie 16 listopada, godz. 18, Dom Kultury Rembertów, Al. Komandosów 8, Warszawa