Łosoś norweski w asyście leśnych grzybów

3 grudnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 25 minut

400 g łososia
150 g mrożonych borowików
4 kalarepki
1/2 cebuli
200 ml śmietanki 30%
3 łyżki oliwy
30 g masła

Przyprawy KAMIS:
Pieprz cytrynowy
Estragon
Sól morska

Łososia pokroić w grubą kostkę, oprószyć pieprzem cytrynowym, obsmażyć na oliwie, zdjąć z patelni. Na maśle podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę i borowiki, po kilku minutach dodać śmietankę, estragon i sól morską. Gotować na małym ogniu 5 minut. Pod koniec dodać kawałki łososia. Podawać w wydrążonej, zblanszowanej kalarepce.

file1259850208