Pomidorowe muszelki

9 lipca 2013, dodał: Garretka
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 1,5 kg pomidorów
  • makaron muszelki
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • chilli
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • liście bazylii

Sparzyć pomidory, obrać ze skórki i pokroić w grubą kostkę. Cebulę posiekać a ząbki czosnku rozgnieść. Na rozgrzaną patelnię (głęboką) wlać odrobinę oleju, dodać czosnek później cebule, wszystko podsmażyć. Później dołożyć pokrojone pomidorki i całość poddusić. Po ok. 10 min dodać listki bazylii i doprawić do smaku chilli , sól i pieprz. Ugotować makaron. Rozłożyć makaron na talerze i polać sosem z pomidorów.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz