Zapiekany kalafior

25 listopada 2009, dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 1 kalafior
  • 15 dkg sera żółtego
  • kubeczek śmietany
  • masło
  • 1 łyżka mąki
  • wegeta
  • gałka muszkatołowa
  • Ugotuj kalafior na pół miękko. W rondlu trzeba rozpuścić ok . 2 łyżki masła, dodać mąkę,wymieszać. Dodać wegete i śmietanę. Całość wymieszać tak aby nie było grudek. Dodać gałkę muszkatołową do smaku. Gdy sos jest zbyt gęsty można dolać wodę lub odrobinę mleka.
    Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem.Włożyć kalafiora polać sosem i posypać startym serem żółtym. Zapiekać ok.30min w temp. 200 C.



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...