Sałatka z wędzonką i fasolką

30 czerwca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Pyszna podana z kiełbasą z grilla!
Składniki:

  • 10 plasterków wędzonego boczku
  • 50 dag fasolki szparagowej
  • 4 pomidory
  • czerwona cebula
  • 4 łyżki oleju
  • 3-4  łyżki octu winnego
  • 5 dag tartego parmezanu
  • cukier
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:Fasolkę gotować w osolonej wodzie przez 8-10 minut. Ostudzoną pokroić na kawałki. Pomidory umyć, pokroić w plasterki, cebulę w piórka.Boczek pokroić na małe kawałki i zrumienić na patelni bez tłuszczu. Do gorącego boczku dodać cebulę, wlać olej i ocet. Wymieszać, przyprawić sos do smaku solą i pieprzem oraz szczypta cukru.Pokrojoną fasolkę wymieszać z  pomidorami, zalać ciepłym sosem z boczkiem. Posypać parmezanem.

Czas przygotowania: 35 minut danie dla 6 osób

Smacznego!

nadesłane przez czytelnika: Arielka