Rolada z indyka

12 lipca 2011,
dodał: jolinka
Artykuł zewnętrzny

składniki:

Ryż pełnoziarnisty paraboiled Basmati

1,2 kg piersi z indyka

40 dkg pieczarek

1 cebula

2-3 jajka

1/2 szklanki słodkiej śmietany

sól i pieprz do smaku

piersi z indyka rozbić tłuczkiem na płaty, tak by można było zwinąć w rulon. Posolić i opieprzyć.pieczarki pokroić i udusić z cebulką. Gdy będą miękkie odlać połowę powstałego sosu z częścią pieczarek. Ugotowany ryż wymieszać z farszem. Dodać surowe jajka i wymieszać. Masą posmarować płaty mięsa i zawinąć rolady.Upiec w folii aluminiowej do miękkości. Po upieczeniu pokroić w plastry.Z odlanej części sosu i pieczarek zrobić sos zagęszczając śmietaną. Roladę podawać podgrzaną i podlaną sosem.



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.