Sałatka z kaszki kuskus z pieczonymi warzywami

27 listopada 2017, dodał: Katarzyna Lewandowska
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 1 szklanka kaszki kuskus
  • 1papryka czerwona
  • 1 bakłażan
  • 1 cukinia
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 seler
  • sok z 1/2 limonki
  • oliwa z oliwek
  • natka pietruszki
  • mięta
  • bazylia
  • sól, pieprz

· kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu,

· paprykę kroimy w dość dużą kostkę, cukinie i bakłażana w krążki i na pół, seler w małą kostkę,

· warzywa polewamy oliwą, przyprawiamy solą i pieprzem, czosnek dodajemy nie obrany, pieczemy w rozgrzanym

piekarniku do 180 stopni

· po wyjęciu warzyw, czosnek obieramy z łupinek i kroimy każdy na 3 części,

· wszystkie warzywa dodajemy do przygotowanej kaszki kuskus,

· dodajemy oliwę, sok z limonki, posiekane zioła, sól i pieprz, mieszamy i jemy!

 

nadesłała: MARTA K.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz