Makaron z szynką w sosie chrzanowym

29 czerwca 2011,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Czas przygotowania: 20 min.

Składniki:


– makaron grube nitki
– 20 dkg szynki
– 1 cebula
– 1 ząbek czosnku
– 400 ml śmietany 30%
– 2 łyżeczki chrzanu
– 3 łyżki masła
– 1 serek topiony
– sól, pieprz
– gałka muszkatołowa
– zielony groszek
– pietruszka


Makaron ugotować al’dente. Szynkę i cebulę pokroić w długie paski. Na patelni na maśle podsmażyć cebulę, posolić. Dodać czosnek, wymieszać. Dodać szynkę i groszek, wymieszać. Śmietanę wymieszać z chrzanem, dodać rozdrobniony serek, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową (można użyć blendera). Wlać do szynki, wymieszać, nie gotować. Makaron odcedzić, wlać sos, wszystko wymieszać i przełożyć na talerz. Posypać pietruszką.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...