Pomidorowa feta

16 czerwca 2011, dodał: plumka6
Artykuł zewnętrzny

W około 1 i1/2 l wody rozpuszczamy 3 kostki rosołowe.
Pomidory z puszki miksujemy razem z koncentratem pomidorowym ( 2 łyżki)  i czosnkiem ( 2 ząbki) – dodajemy do bulionu.
Połowę opakowania sera feta rozcieramy dolewając powoli mleko ( 1 szklanka) – dodajemy także mąkę ( 1 łyżka)  i odrobinę ciepłej zupy – dobrze mieszamy i powoli wlewamy do zupy. Doprowadzamy do wrzenia.
Przyprawiamy ziołami prowansalskimi.
Podajemy z makaronem i pokrojoną w kostkę resztą fety.

file1308253281



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.