Bakłażanowe roladki

12 czerwca 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Czas przyrządzenia: do 15 minut

Składniki

  • bakłażany 2 szt.
  • ser owczy 20 dag
  • czosnek 1 ząbek
  • natka 1 łyżka
  • szałwia kilka listków
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • oliwa 1 litr

Sposób przyrządzenia

Bakłażany pokroić wzdłuż na plastry i posolić je. Następnie wysmarować dokładnie oliwą i grillować po trzy minuty z każdej strony. Zdjąć z grilla i przestudzić. Ser pokroić w kostkę, wymieszać z natką, przyprawić pieprzem oraz czosnkiem. Na każdym plastrze bakłażana położyć porcję masy, przykryć listkiem szałwii i zwinąć w rulonik. Spiąć wykałaczką i grillować jeszcze trzy minuty z daleka od ognia.

Przepis konkursowy nadesłany przez: Katarzyna D.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....