Jajecznica inaczej: miks
Artykuł zewnętrzny
To nowa wersja tradycyjnej jajecznicy. Bardzo prosta i smaczna:)
Składniki:
6 jajek
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
1 żółta papryka
300 g boczku
300 g kiełbasy
2 łyżki oleju do smażenia
sól i pieprz
Wykonanie:
Jajka roztrzepujemy ze szczyptą soli. Papryki myjemy i oczyszczamy z gniazd a następnie kroimy w drobną kostkę. Kiełbasę kroimy w talarki a boczek w niedużą kostkę. Rozgrzewamy oliwę na patelni i podsmażamy na niej kiełbasę i boczek po czym dodajemy paprykę i chwilę razem dusimy. Następnie wlewamy na patelnię jajka i całość smażymy na wolnym ogniu ciągle mieszając aż jajka się zetną. Jajecznicę podajemy na gorąco ze świeżym białym pieczywem.
Smacznego:)