Wątróbka w śmietanie w 30 min.

4 czerwca 2011,
dodał:
Artykuł zewnętrzny

Pragnę się podzielić sprawdzonym przepisem mojej mamy na pyszną wątróbkę w sosie śmietankowym.

Do jej przyrządzenia będziemy potrzebować:

40 dag wątróbek z indyka

30 ml rosołu

20 ml kwaśniej śmietany

łyżka masła

olej

2 cebule

łyżeczka mąki

łyżka mielonej papryki

sól, pieprz, ocet

Przygotowanie:

Najpierw wątróbkę oczyszczam z błon, myję a następnie osuszam i kroję w kostkę. Po czym podsmażam ją na patelni z olejem. Cebulkę obieram i kroję w kostkę. I na drugiej patelni szklę ją na maśle. Wsypuję do niej paprykę i mieszam. Następnie wsypuję do niej wątróbki. Całość zalewam rosołem i doprawiam octem oraz przyprawami do smaku. Gotuję 10 min. W tym czasie mąkę rozrabiam ze śmietaną i dodaję do sosu, mieszam i zagotwuję. I tak przygotowane danie podają na ciepło:)

Smacznego:)

file1307190037



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.