Spaghetti z pomidorami

30 października 2013, dodał: Cynthia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

300 g     spaghetti
50 ml     oliwy
80 g     cebuli dymki (biała część)
300 g     pomidorów Pelati Podravka
1 łyżeczka     cukru
3 łyżeczki     Vegety pikantnej
100 g     suszonych pomidorów
3 ząbki     czosnku
1 łyżka     świeżo posiekanej bazylii
30 g     orzeszków piniowych

1. Spagetti ugotować (al dente) w lekko osolonej wodzie i odcedzić.
2. Na oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w krążki, dodać pomidory pelati, cukier, 1 łyżeczkę Vegety pikantnej i dusić 5-10 minut.
3. Następnie dodać suszone pomidory, wyciśnięty czosnek i bazylię.
4. Pomidory podsmażyć (1-2 minuty), a następnie dodać spaghetti i pozostałą Vegetę pikantną.

Serwowanie

Wszystko dobrze wymieszać, posypać orzeszkami piniowymi. Podawać na ciepło, suto posypane tartym parmezanem.
Rada – w  razie potrzeby, do dania można dolać nieco wody, w której gotowane było spaghetti.

 


 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺