Makaron pappardelle z borowikami | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Makaron pappardelle z borowikami

30 października 2013, dodał: coolinarna
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Składniki:

– 25 dag makaronu pappardelle
– 40 dag borowików
– 5 dag masła
– 2 ząbki czosnku
– mała cebula
– oliwa z oliwek
– starty parmezan
– sól, pieprz
– natka pietruszki
– ewentualnie 150 ml śmietanki słodkiej

Makaron ugotować, grzyby pokroić w plasterki, rozgrzać masło na patelni, wrzucić czosnek i cebulę, dodać grzyby. Doprawić do smaku. Dusić całość do momentu, aż grzyby będą miękkie. Na patelnię z grzybami dodać makaron, oliwę z oliwek lub śmietankę, dodać natkę, przełożyć na talerz i posypać parmezanem.

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Co na ściany do salonu?
Moim zdaniem sprawdzą się panele na ścianę. W nowoczesnych wnętrzach świetnie sprawdzą...
Najtrudniejsze kierunki studiów
Moim zdaniem to przyszły student powinien wiedzieć i decydować jakie są jego zainteresowania...
opadająca powieka
Jednym z naturalnych sposobów na zlikwidowanie problemu opadającej powieki są okłady na opadające powieki....
moda męska
Wiosna 2024 to świetny moment na powrót do stylu retro. Płaszcze męskie i cieplejsze...