Karczek w miodzie

4 czerwca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

– 4 plastry karczku

– kilka ząbków czosnku

– płynny miód

– 2 słoiczki małe keczupu pikantnego

 

Płaty mięsa nacieramy czosnkiem, układamy na folii aluminiowej, smarujemy obficice miodem, folię szczelnie zawijamy i wkładamy na kilka godzin do lodówki (uwaga: nie solimy i nie dodajemy żadnych przypraw!)

Na godzinę przed podaniem rozkładamy plastry w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do gorącego piekarnika (nagrzanego do temp. 200 stopni Celsjusza), od czasu do czasu polewamy wytworzonym sosem podczas pieczenia. Gdy karczek będzie miękki polewamy keczupem i wkąłdamy jeszcze na około 10 minut do piekarnika.



FORUM - bieżące dyskusje

Odciski na palcach stóp
Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
Nocleg Rewa
Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...