szybki i zdrowy posiłek dla dbających o linię…
- Małe liście szpinaku 1 garść
 - Pomidor 1 szt
 - mozarella 1 szt
 - Szczypior kilka
 - Natka pietruszki
 - Jajko na twardo
 
Sos:
- Olej
 - Sok z cytryny
 - Musztarda
 - Ząbek czosnku
 - Jogurt
 
Na talerzu ułożyć najpierw listki szpinaku, następnie plasterki pomidorów, następnie plasterki jajka ugotowanego na twardo, znów szpinak a na środku wyciętą gwiazdkę z mozarelli. Całość obsypać pokrojonym szczypiorkiem, udekorować natką pietruszki, posypać serem pokrojonym w kostkę i udekorować gwiazdkami z sera.
Z podanych składników zrobić sos, najlepiej szklance dokładnie wymieszać olej, sok z cytryny, musztardę z czosnkiem, solą i pieprzem, dodać łyżkę jogurtu. Polać sałatkę. Podawać jako samodzielne danie, lub przekąskę.
        










