Frittata z ziemniakami i koperkiem

29 maja 2011, dodał: Dobika
Artykuł zewnętrzny

Pyszne i sycące danie w 30min!!!
Składniki:
ziemniaki duże – 4 szt.
jajka – 5 szt.
śmietana gęsta – 2 łyżki
sól i pieprz świeżo mielony – do smaku
koperek – 1 pęczek
olej do smażenia – 4 łyżki

Przygotowanie:
Ziemniaki obrać, umyć, osuszyć i pokroić w małe półplasterki. Na patelni rozgrzać olej, wyłożyć ziemniaki i smażyć,delikatnie mieszając czas od czasu, 15min., oprószyć lekko solą. Jajka rozkłócić ze śmietaną, dodać szczyptę soli, pieprz i drobno pokrojony koperek, zostawić gałązkę do przybrania, wymieszać i zalać ziemniaki – smażyć pod przykryciem 10 min, aż góra się zetnie. Podawać pokrojoną na kawałki z gałązką koperku.

SMACZNEGO!!!

file1306663131



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Korektor tuszujący siwe włosy Mytou…
Ja tego używam tylko w podbramkowych sytuacjach...
Balsam do golenia?
Gilette to jednak taka klasyka dla większości facetów.
Wynajmowanie mieszkania czy kredyt …
Jak się jest nastawionym bardziej na karierę niż przesiadywanie w jednym miejscu to raczej...
Manicure w Poznaniu
Używam zwykłych lakierów, więc zmiana koloru to nie problem, kiedy tylko sobie zamarzę...