Ryż na szybko

25 maja 2011,
dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 filiżanka ryżu błyskawicznego (brązowy pomimo, że zdrowszy gotuje się znaaacznie dłużej)

3 filiżanki wody

1 łyżka suszonej natki pietruszki

2 łyżki posiekanej dymki

Do garnka włóż ryż i pietruszkę, zalej wodą i zagotuj. Gdy zacznie wrzeć posol i gotuj do miękkości (ok. 20 minut). Następnie zdejmij z ognia, przełóż na talerz i posup posiekaną dymką.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...